Aktuelnosti

Teniski klub Haron

Dinamični meseci u TK Haron

Aktuelnosti >>

Kraj avgusta je vreme kada se deca vraćaju sa letnjeg raspusta i pripremaju za novu školsku godinu, a u teniskom smislu za nastavak letnje sezone; tako je i u beogradskom TK Haron na Senjaku. U četvrtak 29. avgusta 2019. godine smo posetili trening tenisera ovog kluba, i razgovarali sa njima i sa njihovim trenerima.

Tokom letnjeg raspusta većina tenisera TK Haron boravila je na „Bidi Badu kampu Zlatibor“, gde su se uspešno pripremili za nastavak letnje sezone, a krajem školske godine dva člana kluba otišla su na koledž u SAD, gde će nastaviti da se bave tenisom i akademskim usavršavanjem: Nađa Ostojić i Jovan Ćirković. U takmičarski pogon kluba sa Senjaka prelaze deca iz škole tenisa, koja postižu zavidne uspehe na turnirima u više starosnih kategorija, a u klubu je i sve više takmičara koji su došli iz drugih klubova, kao i iz inostranstva.

O nastupima u letnjoj sezoni i o planovima za naredni period, razgovarali smo sa Nikolom Lulićem, Anjom Petković, Marijom Margo (devojčicom sa Malte), Milicom Antonić, Milicom Radunović, Jovanom Badnjar, Dorotejom Petrović, Nađom (devojčicom iz Francuske), Andreom Aleksić, Dimitrijem Jankovićem, Vukom Vukadinovićem, Aleksom Vidovićem, Lukom Jankovićem, Lunom Vujović, kao i sa trenerima u TK Haron Bojanom Ćećez, Nenadom Vukićevićem i Ivanom Petkovićem.

Teniski trener i vlasnik TK Haron Ivan Petković je rekao da će takmičari kluba učestvovati na finalnim turnirima Ekipnog prvenstva Srbije do 14 i do 18 godina tokom septembra, kako bi podržao nameru Teniskog saveza Srbije da omasovi ekipna takmičenja, a naravno takmičari kluba će do kraja letnje sezone učestvovati na brojnim domaćim i međunarodnim (Tennis Europe i ITF) turnirima. Što se tiče infrastrukturnih noviteta, TK Haron će se potruditi da podigne balon i na jednom terenu sa tvrdom podlogom, pored balona na dva šljakasta turnira. Na taj način će klub moći da koristi terene sa betonskom podlogom i kada je lepo vreme početkom i krajem zimske sezone, i kada je hladno, tako da će deca moći u svim vremenskim uslovima da se pripremaju za američku turneju, na koju odlaze u organizaciji TK Haron po 11. put, u Majami i na čuveni turnir Oranž Boul i još nekoliko pripremnih turnira. Trener Ivan Petković je rekao da je ponosan što su dugogodišnji članovi kluba Nađa Ostojić i Jovan Ćirković otišli na koledž u SAD, i tako pomoću tenisa obezbedili sebi kvalitetno akademsko obrazovanje u Americi.

Ivan Petković je objasnio i zbog čega je sve korisno da deca pre eventualnog odlaska na koledž provedu izvesno vreme u Americi i učestvuju na značajnim turnirima u SAD.

Takmičari TK Haron sa trenerom Nenadom Vukićevićem

 

Trener u TK Haron Nenad Vukićević je u klubu gotovo godinu dana, kada se iz Kraljeva preselio u Beograd i prešao u Haron na poziv svog prijatelja i kolege Ivana Petkovića. Nenad Vukićević je zadovoljan uslovima rada u klubu i rezultatima dece, i trudi se da doprinese uspešnom radu takmičarskog pogona kluba sa Senjaka, u kategorijama do 12 i do 14 godina, ali i u radu sa takmičarima starijim od 14 godina.

Bojana Ćećez je novi trener u klubu, gde je zadužena za rad sa takmičarima i za rad sa novim brendom teniske opreme Bidi Badu. Bojana nam je rekla da je trenirala decu na Haronovom kampu na Zlatiboru, da su deca vredno radila na Zlatiboru i da je primetan napredak u igri i u kondicionoj spremi.

Želimo takmičarima kluba iz Zvečanske mnogo uspeha na domaćim i međunarodnim turnirima u narednim mesecima!

Razgovore vodio urednik sajta Nenad Bukarica

POGLEDAJTE GALERIJU »

 

 

« Nazad

NAŠI PARTNERI