Aktuelnosti

Teniski klub Haron

Ivan Petković o aktuelnostima u TK Haron

Aktuelnosti >>

U toku je zimska sezona tokom koje se prvi put ne igra puno međunarodnih turnira već je pažnja usmerena na pripreme za njih i na domaće turnire, a sve srpske ljubitelje tenisa obradovao je uspešan nastup srpskih tenisera u 1. kolu Australijen Opena. Dvoje naših tenisera, Olga Danilović i Miomir Kecmanović, proveli su deo karijere u beogradskom Tennis club Haron i radili sa poznatim srpskim teniskim trenerom Ivanom Petkovićem, pa smo posetili TK Haron i zamolili Ivana Petkovića da nas upozna sa novostima u klubu, i da sa nama podeli utiske o uspesima Miomira i Olge.

Ivan Petković je rekao da je radostan zbog uspeha Olge Danilović i Miomira Kecmanovića na Australijen Openu, i čestitao im je na tome.
„To nam daje veru u sve ovo što radimo, bez obzira što smo jedan mali klub, jako skromnih infrastrukturnih mogućnosti, da ipak iz svega toga, uz kasniju nadogradnju naravno, može da iznikne nešto ozbiljno u tenisu. To nas puni entuzijazmom da nastavimo dalje, i mnogo smo ponosni na njih. Oboje su proveli jedan značajan period života ovde sa nama.“

Ivan Petković nam je rekao da je u toku neki vakuum što se tiče međunarodnih turnira, jer ITF i Tennis Europe turnira nema na lokacijama najdostupnijim srpskim teniserima, pa klub koristi ovaj period za bazične pripreme i za rad na kondiciji. Članovi kluba postižu uspehe na domaćim turnirima, a uspešno su nastupili i na ITF BOŽIĆNOM TURNIRU u TK Crvena zvezda.

U međuvremenu TK Haron koristi vreme za organizovanje mnogih sparinga i za povezivanje sa drugim klubovima. Odličan primer je saradnja sa TK Fair Play, koja traje vrlo lepo tokom čitave zime.

Ivan Petković je rekao da je TK Haron u svoju ponudu od nedavno uvrstio ponudu kvalitetnih teniskih žica za svoje članove i za sve ostale zainteresovane. Na osnovu iskustava igrača koji su bili jako zadovoljni nemačkim brendovima, TK Haron je uvezao teniske žice MSV i Polyfibre, dve priznate kompanije iz neke srednje i više klase.

Od jula prošle godine tim TK Haron je pojačao Antonije Pantelić, kao trener i sparing-partner. On radi uglavnom sa igračima koji imaju takmičarskog duha i takmičarske ambicije, koji mogu da iskoriste brzinu njegovih loptica i profitiraju od njegove igre.

« Nazad

NAŠI PARTNERI