Aktuelnosti

Teniski klub Haron

Portret Saše Sakura Štule

Aktuelnosti >>

Saša Sakura Štula (TK Haron, 2006. godište) je pre desetak dana osvojila Prvenstvo Beograda, turnir B kategorije do 16 godina, odigran u OTK Beograda. Čestitamo!

Saša, kakvi su tvoji utisci posle osvajanja Prvenstva Beograda i ko je najzaslužniji za tvoje konstantno napredovanje u igri?

Poštovani Nenade i svi iz redakcije Malih igrača, moram da budem iskrena i kažem da sam veoma srećna posle osvajanja prvoga turnira u Srbiji. Za napredovanje u mojoj igri zaslužni su svi iz TK Haron, na čelu sa Ivanom Petkovićem, ali i treneri Nenad i Antonio. Ne smem da zaboravim i sve moje drugarice iz kluba – Anju, Doroteju, Minu i mnoge druge sa kojima sam trenirala. Svi oni su doprineli da se ja sada nalazim u ovoj poziciji i ja sam im od svega srca zahvalna.


Finalistkinje Prvenstva Beograda do 16 godina u OTK Beograd, Gaja Đuričković i Saša Sakura Štula

Najbolja u Beogradu do 16 godina – Saša Sakura Štula

Možeš li da nam predstaviš svoj teniski klub, trenera i drugarice sa kojima treniraš?

Moj teniski klub je TK Haron na čelu sa Ivanom Petkovićem. Drugarica imam puno i ne bih mogla da ih sve nabrojim. Trenira se svaki dan. Svaki trening je dužine od sat i po. Jednom nedeljno imala sam i privatne časove, koji su mi dosta pomogli da se vratim u onu formu koju sam imala pre korona pandemije.


Anja Petković, Ivan Petković i Saša Sakura Štula

Finalistkinje Danica Nedeljković i Saša Sakura Štula sa ponosnim trenerom Ivanom Petkovićem

Tvoj stariji brat Luka takođe trenira tenis, pa nas zanima da li te savetuje pred mečeve i kako izgleda vaš sparing meč?

Moj brat Luka je bio u Srbiji skoro 4 godine i mi smo bili zajedno ovde godinu dana. Sada se on trenutno nalazi u Japanu i ide u srednju školu tamo. U periodu od godinu dana našega zajedničkoga boravka u Srbiji mi je dosta pomogao da se naviknem na šljaku, jer u Japanu se igra samo na tvrdim terenima i na veštačkoj travi ili ti omni terenima koji su prekriveni peskom na površini. Dosta mi je trebalo da se naviknem na visinu odskoka kao i na način igranja samoga tenisa u Srbiji. Što se tiče naših sparinga, nisu baš dobro prolazili jer je uvek neko morao da na kraju izgubi, što mi oboje ne volimo. Na kraju je uvek bio neko ljut i neraspoložen, pa bi nas naši baka i deka onda mirili.


Saša sa starijim bratom Lukom pre više godina u TK Privilege

Brat i sestra srpskog porekla, koji su došli iz Japana, Luka Takumi Štula i Saša Sakura Štula

Sa kojom poznatom teniserkom bi volela da „ukrstiš“ reket?

Svakako KOKO Gauf jer mi je ona po godinama najbliža, a i način igranja tenisa. Igra veoma agresivno i ne odustaje tako lako. Borbena je, tako da mislim da bi to bio jedan mali treći svetski rat na teniskome terenu.


Prvi Sašin odigrani turnir u Japanu – 1. mesto

Šta je tvoj najjači adut u igri?

Moj servis, koji sam usavršila zajedno sa mojim bratom Lukom, zatim moje najveće oružje dvoručni forhend i dvoručni bekhend. Moj veliki uzor je bila Monika Seleš.


Saša Sakura Štula

Kakvi su ti planovi za ovu godinu?

Prvi su na spisku Dvoranska prvenstva Srbije do 16 i 18 godina, a potom ćemo videti šta i kako dalje, jer dosta zavisi i od toka ove korona pandemije koja će se uskoro i završiti.


Velika Saša sa malim reketom (tj. obrnuto)

Sašin drugi turnir u Japanu – 3. mesto

 


Maja Miščević i Saša Sakura Štula pred početak polufinalnog meča

 

 


Prvo mesto u dublu

All Japan Elementary School players teniski kamp

Saša Sakura Štula se zagreva uz pomoć brata Luke, takođe uspešnog malog tenisera
« Nazad

NAŠI PARTNERI