Aktuelnosti

Teniski klub Haron

10-godišnjica kluba i detaljne informacije o 14. Teniskim Nadama

Aktuelnosti >>

Ove godine Teniski klub Haron iz Beograda obeležila je 10 godina postojanja. Kroz klub sa Seljaka prošlo je više generacija malih tenisera. Neki od njih bave se tenisom profesionalno, zastupnik Miomira Kecmanovića i Olge Danilović, koji su otišli ​​na američka kola, a svi su zavoleli tenise sa zadovoljstvom sejući lepe trenutne provedene u Haronu.

Takoće, u TK Haron kraj juna počinje tradicionalni međunarodni turnir 14. Teniske Nade - Trofej grada Beograda od Champions Bovl, pa smo na tim temama razgovarali sa vlasnikom TK Haron i teniskim trenerom Ivana Petkovića (intervju počinje gledati, van).

Ivan Petković nam je rekao da ga najviše ispunjava ponosom što se deca koja su trenirala u Haronu, rado sećaju vremena koje su proveli ovde, i što su treneri iz Harona bili deo njihovog teniskog odrastanja, i uopšte njihovog formiranja kao ljudi.

„Prvih 10 godina smo zatvorili, krećemo u sledećih 10. Mnogo toga smo naučili. Ima stvari koje smo uradili dobro, ima stvari koje smo mogli uraditi bolje, trudimo se da iz toga učimo, da svake godine nešto unapredimo. Tako smo i ove godine obezbedili smeštaj za igrače koji dolaze sa strane, na dve lokacije, i pripremamo se za turnir 14. Teniske Nade.“

Ivan Petković je rekao da se TK Haron trudi da svake godine unapredi organizaciju međunarodnog turnira 14. Teniske Nade – Trofej grada Beograda by Champions Bowl, i da se ove godine očekuje veliki broj takmičara iz više zemalja. Pozvao je sve zainteresovane da se što pre prijave onlajn, jer je već oko 60 dece prijavljeno, i organizatori ne bi voleli da neka deca, čiji roditelji su zakasnili sa prijavom, ostanu izvan žreba (koji je na 32 igrača u svim kategorijama).

Zatim je Ivan Petković detaljnije objasnio koji su sve noviteti, posebno za kategorije do 10 i 11 godina. Pobednik turnira do 11 godina učestvovaće na međunarodnom ekipnom turniru Lampo Trophy u Italiji, koji se održava 5. jula. TK Haron je dobio poziv da dovede na turnir što jači sastav iz Srbije, po 3 devojčice i 3 dečaka. Jedan igrač će biti pobednik 14. Teniskih Nada do 11 godina, jednog igrača će izabrati TK Haron na osnovu procene kvaliteta igrača, a za treće mesto TK Haron poziva sve zainteresovane decu i roditelje, da se jave, i klub će pre početka Teniskih Nada organizovati pripremni turnir u slučaju da ima više zainteresovanih, i najbolji će biti 3. predstavnik Srbije u Italiji. Sve troškove učešća na turniru Lampo Trophy snosi organizator, osim troškova puta.
 

Teniserka TK Haron Mina Ranđelović sa Kristinom i Aleksijom, sestrama sa Kipra koje treniraju u Haronu



Ivan Petković je takođe govorio o nagradama koje će osvojiti prvoplasirani na turniru (sportske nagrade kompanije Vilson, vaučeri Bidi Badu, MSV i Polyfibre), kao i o značaju činjenice što će učesnici u konkurenciji do 13 i do 15 godina na turniru osvojiti bodove za UTR rang-listu.



Zatim smo razgovarali sa takmičarkama TK Haron Teodorom Vrućan i Milicom Dobrosavljević – Teodora je dobila stipendiju za jedan američki koledž, a Milica se priprema za odlazak na koledž. Dugogodišnji član Harona Jovan Ćirković već dve godina studira i igra tenis na Univerzitetu u Džordžiji, blizu Atlante, i otkrio nam je detalje o organizaciji takmičenja na koledžu, o učenju i uopšte o svojim iskustvima u Americi. O ovogodišnjim rezultatima smo razgovarali sa članovima kluba Minom Ranđelović, Simonom Vlaisavljević i Dimitrijem Jankovićem. Male teniserke, sestre Kristina i Aleksija došle su sa Kipra u Beograd, gde vredno treniraju sa trenerima iz kluba i lepo se zabavljaju sa drugom decom iz Harona.

Čestitamo TK Haron 10-godišnjicu kluba, želimo mu još mnogo decenija uspešnog rada, i da nastavimo da lepo sarađujemo i u narednim godinama!

Razgovore vodio urednik sajta Nenad Bukarica

 

 

 

« Nazad

NAŠI PARTNERI