12. Teniske nade

Teniski klub Haron

Završen međunarodni turnir 12. Teniske Nade do 9, 10, 11 i 14 godina – Trofej grada Beograda by Champions Bowl

Tradicionalni međunarodni turnir „12. Teniske Nade“ za devojčice i dečake do 9, 10, 11 i 12 godina održan je od 6. do 13. jula 2019. godine u TK Haron u Beogradu. To je bio izborni turnir za svetsko finale Champions Bowl, koje će se odigrati od 8. do 15. septembra 2018. u Umagu u Hrvatskoj. Turnir u TK Haron je nivoa Masters Champions Bowl za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. Teniski savez Beograda je podržao ovaj turnir, tako da je njegov naziv Trofej grada Beograda. Kompanija Vilson obezbedila je sportske nagrade, a turnir je sudio Vladimir Živanović.

Kroz TK Haron je tokom ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog turnira prošlo 107 odličnih tenisera iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji su odigrali preko 200 mečeva. Tokom boravka u Beogradu upoznali su nove drugare, mnogi od njih su se prvi put suočili sa konkurentima iz drugih država i na osnovu tih mečeva su videli na kojim sve segmentima igre moraju da napreduju. Učesnici turnira poneli su nezaboravne utiske iz TK Haron i iz Beograda, a mi smo objavili 502 fotografije sa 12. Teniskih Nada i 98 minuta video-materijala!

Pobednici 12. Teniskih Nada do 9 godina su Lana Agbaba (Srbija) i Pavle Stojilјković (Srbija).
Sara Mitevska (Severna Makedonija) i Nikola Stefanović (Srbija) su osvojili drugo mesto. Lana je u finalu pobedila Saru 5-4 4-1, dok je Pavle savladao Nikolu 4-0 4-1 i tako došao do titule bez izgublјenog seta!
Treće mesto su osvojile Teodora Arsić (Srbija) i Tea Kovačević (Bosna i Hercegovina), a u konkurenciji dečaka Mateja Vlaisavlјević (Srbija) i Minja Živković (Srbija).
Pobednici utešnog turnira su Helena Vlajić (Srbija) i Mahir Butković (Bosna i Hercegovina), dok su drugo mesto osvojili Staša Lazarević (Srbija) i Nikola Noković (Srbija).

 

Pobednici 12. Teniskih Nada do 10 godina su Anastasija Čolović (Srbija) i Vuk Krstajić (Crna Gora).
Finalisti su bili Ljubica Andonovska (Severna Makedonija) i Uglјeša Sofrenović (Srbija). Anastasija je u finalu pobedila Ljubicu 4-0 4-1, dok je Vuk savladao Uglјešu 5-4(0) 4-1, tako da su i Anastasija i Vuk do titule došli bez izgublјenog seta!
Treće mesto su osvojili Krsto Krivokapić (Srbija) i Nikola Lazić (Srbija), a u konkurenciji devojčica Zana Kunosić (Bosna i Hercegovina) i Tea Kovačević (Bosna i Hercegovina).
Pobednik utešnog turnira je Relјa Hubert (Srbija), a finalista je Velјko Đorđević (Srbija).

 

Pobednici 12. Teniskih Nada do 11 godina su Emilija Milјković (Srbija) i Ivan Aranitović (Crna Gora).
Petra Dobrodolac (Srbija) i Marko Šavija (Srbija) su drugoplasirani. Emilija je u finalu pobedila Petru 6-4 6-1, dok je Ivan savladao Marka 6-0 6-0.
Treće mesto su osvojili Teodora Vlajić (Srbija) i Anastasija Sbitneva (Rusija), a u konkurenciji dečaka Milan Medarević (Srbija) i Ian Boloban (Bosna i Hercegovina). Ian je morao da preda polufinalni meč pri rezultatu 6-1 za Ivana, zbog uganuća zgloba (Ianu je stavlјen gips).

 

Pobednici 12. Teniskih Nada do 13 godina su Ivana Milkova (Severna Makedonija) kod devojčica, dok su u konkurenciji dečaka 1. mesto podelili Amar Huseinovik (Severna Makedonija) i Mateja Stefanović (Srbija).
Katja Ivanovska (Severna Makedonija) je drugoplasirana. Ivana Milkova je u finalu pobedila drugaricu iz skopskog TK MTP 7-5 6-0, dok kod dečaka finale po dogovoru nije odigrano. Zanimlјivo da je i Amar Huseinovik član istog kluba.
Treće mesto su osvojile Slavjanka Andreev (Severna Makedonija) i Lea Nurija Kolјenović (Norveška), a kod dečaka Dev Kanbargimat (Rumunija) i Stefan Petrović (Srbija).
Pobednik utešnog turnira je Dimitrije Janković (Srbija), a finalista je Luka Milovanović (Srbija).

 

NAŠI PARTNERI