Teniska akademija

Teniski klub Haron

Teniski klub i škola tenisa „Haron“ nalazi se u Beogradu, Ulica Zvečanska br. 16. Nastaje kao produkt dugogodišnjeg rada na najvećim svetskim turnirima. Školu tenisa koja će raditi po sistemima oprobanim u svetu u srcu Beograda osniva Ivan Petković. Klub je ekipni šampion države do 12 godina za 2015-tu godinu u ženskoj konkurenciji kao i vicešampion države do 14 godina za 2016-tu godinu, takođe u ženskoj konkurenciji.

„Haron“ Vam nudi:

  • časovi tenisa za decu
  • teniski kampovi
  • teniski turniri za decu
  • iznajmljivanje teniskih terena za decu i odrasle


Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati:

Tel: 011/ 369 16 31
Mob: 065/ 800 60 00
E-mail: harontenis@yahoo.com  


PRO PROGRAM, detaljnije...
 

Poreklo imena Haron

Haronov prečnik je 1205 km. To je nešto više od polovine Plutonovog prečnika, što ga čini relativno najvećim satelitom (u odnosu na planetu) u Sunčevom sistemu. Ovakav odnos veličina Plutona i Harona neke naučnike navodi na ideju da je u pitanju dvojna planeta.

Haron se nalazi 19.640 km od Plutonovog središta. Njegova revolucija oko Plutona traje 6,38725 dana, što je identično Plutonovoj rotaciji, zbog čega jedan drugom pokazuju uvek istu stranu. Rotiraju retrogradno, suprotno smeru revolucije oko Sunca.

Površina Harona je 4.560.000 km² i prekrivena je vodenim ledom, za razliku od Plutona koji je prekriven azotnim ledom. Gustina mu je 1,71 g/cm3. Unutrašnjost Harona se sastoji od stena (63%) i leda (37%). Verovatno nema značajniju atmosferu. Centar gravitacije Plutona i Harona se nalazi izvan Plutona, ka Haronu, što je jedinstven slučaj u Sunčevom sistemu.

NAŠI PARTNERI