Aktuelnosti

Teniski klub Haron

Izveštaj sa 14. Teniskih Nada

Aktuelnosti >>

250 mečeva odigrano na međunarodnom turniru 14. Teniske Nade – Trofej grada Beograda by Champions Bowl

Tradicionalni međunarodni turnir „14. Teniske Nade“ za devojčice i dečake do 9, 10, 11, 13 i 15 godina održan je od 24. juna. do 4. jula 2021. godine u TK Haron u Beogradu. To je bio izborni turnir za svetsko finale Champions Bowl, koje će se odigrati od 5. do 12. septembra 2021. u Umagu u Hrvatskoj. Turnir u TK Haron je nivoa Masters Champions Bowl za Srbiju, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. Teniski savez Beograda je podržao ovaj turnir, tako da je njegov naziv Trofej grada Beograda. Kompanija Vilson obezbedila je sportske nagrade, a pobednici su dobili Bidi Badu i Polyfibre vaučere.
U TK Haron je tokom ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog turnira svoje tenisko umeće pokazao rekordan broj malih tenisera iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a na ovoj velikoj teniskoj fešti odigrano je čak 250 mečeva tokom 10 turnirskih dana!

Pobednici 14. Teniskih Nada do 9 godina su Nikola Jotić (Srbija) i Nađa Knežević (Crna Gora), a finalisti su Ahmed Karim Šaćirović (Bosna i Hercegovina) i Sara Tripić (Bosna i Hercegovina). Treće mesto su osvojili Rastko Keković (Srbija) i Neša Pavlović (Srbija), a kod devojčica Petra Tanasković (Srbija) i Noa Boar (Slovenija). Pobednici utešnog turnira su Neda Milojičić (Srbija) i Kan Ahić (Bosna i Hercegovina), a finalisti su Natalija Antić (Srbija) i Lazar Nešović (Srbija).

Beograđanin Nikola Jotić iz TK Topako je u finalu pobedio Ahmeda Karima Šaćirovića iz zeničkog TK Mladost 5-3 4-0, dok je Podgoričanka Nađa Knežević u finalu pobedila Saru Tripić iz Doboja (TK Doboj) 4-1 4-1.


Dimitrije Gligorov (Srbija) i Eda Lara Šaćirović (Bosna i Hercegovina) su pobednici 14. Teniskih Nada do 10 godina. Konstantin Trajković (Srbija) i Nađa Knežević (Crna Gora) su finalisti. Dimitrije je u finalu pobedio svog klupskog druga Konstantina 4-0 4-2, dok je devojčica iz Zenice Eda Lara Šaćirović u finalu savladala Podgoričanku Nađu Knežević 4-0 4-1.

Treće mesto su osvojili Filip Ćorović (Srbija) i Jovan Panić (Srbija), a u konkurenciji devojčica Sofija Vuković (Srbija) i Laura Čuže (Bosna i Hercegovina). Prvoplasiranima su pehare dodelili sekretar Teniskog saveza Beograda Nemanja Dervišević i Stefan Bojić, najpoznatiji svetski fristajl teniser.


Viktor Višnić (Srbija) i Tea Kovačević (Bosna i Hercegovina) su pobednici 14. Teniskih Nada do 11 godina. Nikola Noković (Srbija) i Dragica Stevanović (Srbija) su finalisti. Viktor je u finalu pobedio Nikolu 6-2 6-4, dok je Tea savladala Dragicu 6-2 6-0. Treće mesto su osvojile Helena Vlajić (Srbija) i Anja Drekalović (Crna Gora), a kod dečaka Stefan Mojsejev (Srbija) i Vukašin Dimitrijević (Srbija). Pobednici utešnog turnira su Sofija Vuković (Srbija) i Miloš Emreković (Srbija), a finalisti su Igor Božić (Srbija) i Đurđa Erić.


Krsto Krivokapić (Srbija) i Teodora Vlajić (Srbija) su pobednici 14. Teniskih Nada do 13 godina. Vasileos Perlegkas (Grčka) i Emilija Milјković (Srbija) su finalisti. Krsto je u finalu pobedio Vasileosa 6-4 6-1, dok je Teodora savladala Emiliju 6-2 6-2. Ni Teodora ni Krsto do titule nisu izgubili nijedan set! Treće mesto su osvojile Iris Kresović (Srbija) i Jelena Đurić (Srbija), a kod dečaka Ilija Ilić (Srbija) i Viktor Višnić (Srbija). Pobednici utešnog turnira su Anja Ostojić (Severna Makedonija) i Luka Mitrović (Srbija), a finalisti su Teodora Arsić i Jakov Ilić.


Dimitrije Janković (Srbija) i Emilija Milјković (Srbija) su pobednici 14. Teniskih Nada do 15 godina. Vasileos Perlegkas (Grčka) i Jelisaveta Spasić (Srbija) su finalisti. Dimitrije je u finalu pobedio Vasileosa 6-1 6-3, dok je Emilija savladala Jelisavetu 6-0 6-1. Treće mesto su osvojile Anja Ostojić (Severna Makedonija) i Teodora Vlajić (Srbija), a kod dečaka Viktor Višnić (Srbija) i Aleksandar Dosković (SAD).



Izveštaj sa 14. Teniskih Nada možete pogledati i na ovom linku: https://wp.me/p42I7C-u6P

« Nazad

NAŠI PARTNERI