Aktuelnosti

Teniski klub Haron

11. Teniske Nade prvi turnir u Srbiji čiji će učesnici biti zvanično rangirani za UTR

Aktuelnosti >>

Međunarodni turnir 11. Teniske Nade, deo Champions Bowl by Wilson serije, koji se igra u TK Haron u Beogradu od 2. do 10. juna 2018. godine, biće prvi turnir koji se igra u Srbiji, čiji učesnici će biti zvanično rangirani za Universal Tennis Rating (UTR).
Na ovom linku možete saznati sve o satnici i pravilima ovog tradicionalnog turnira, a u nastavku teksta objasnićemo šta je UTR i zbog čega je važan.

Kao što znate, mladim teniserima koji se takmiče na nacionalnom i evropskom nivou pruža se prilika da se kasnije profesionalno bave tenisom, ali i da završe studije na američkim koledžima, igrajući tenis za svoj koledž. Zbog toga je bitno da njihovi sadašnji i budući rezultati budu zabeleženi na jednom mestu, a to je sistem Universal Tennis Rating (UTR) (sa sedištem u SAD), i to počevši od 11. Teniskih Nada.

Zbog potrebe za unošenjem rezultata u taj sistem, organizatori Teniskih Nada mole sve koji prijavljuju svoju decu putem onlajn formulara serbia.champ-bowl.com/index/ da upišu svoj IPIN broj (ako se dete takmiči na Tennis Europe turnirima) ili broj takmičarske legitimacije Teniskog saveza Srbije, što će olakšati evidentiranje rezultata u sistemu UTR.

Universal Tennis Rating (UTR) — Šta je to?

Kratko objašnjenje najpreciznijeg na svetu indeksiranja teniskog umeća

UTR predstavlja „metrički sistem" tenisa, širom sveta. UTR rangira svakog tenisera-takmičara—bez obzira na uzrast, pol ili nacionalnost—na skali od 16 poena, uz dva decimalna mesta. To je daleko najprecizniji i najpouzdaniji indeks teniskog umeća koji je na raspolaganju igračima, trenerima, turnirima i federacijama.

Više o ovome pročitajte na LINKU OVDE >>

« Nazad

NAŠI PARTNERI